Specialistii de la Caradisiac au postat un desen haios in care Duster-ul apare alaturi de doi francezi ce comenteaza pe marginea noului model low-cost. “Un 4×4 la 11.900 de euro?!!”, intreaba unul. Iar celalalt raspunde: “Romanii astia sunt nebuni!”.
Dacia Duster, primul SUV al constructorului autohton de automobile, s-a lansat oficial in Romania la jumatatea lunii martie, in prezenta fostului pilot de Formula 1 Alain Prost, cel care a pilotat o versiune de competitie Duster in sezonul 2010 al Trofeului Andros. Iar, de curand, masina este disponibila si in showroom-urile din Franta.

Primul autoturism de teren al marcii romanesti de automobile a intrat in Cartea Recordurilor, la inceputul lunii martie, ca cel mai accesibil SUV din lume, cu un pret de pornire de 10.500 de euro, in versiunea 4×2, si de la 12.300 euro in versiunea 4×4.

Printre echipamentele oferite in standard de Dacia Duster (varianta de 10.500 euro, 1.6, 16V, 105 CP, 4×2) se numara: bancheta spate rabatabila, ABS cu EBV si asistenta la franarea de urgenta, airbag sofer si pasager, sistem Isofix pentru scaunul de copil la locurile laterale spate, ASR – ESP (disponibil numai pentru motorul 1.5 dCi 110 CP) si directia asistata hidraulic.